Wandelen

Westerlee heeft één uitgezette wandelroute, de Beleefroute Slag bij Heiligerlee, en voert door het gebied de Garst. Het is onderdeel van een tweeluik, waarvan het andere deel in het bosgebied de Hoogte bij Heiligerlee is gelegen.

Wat er allemaal te zien is kunt u zien in bijgaande reportage van RTV Noord die laat zien hoe mooi de route en de natuur is rondom Westerlee en Heiligerlee. Let op: in de reportage wordt gezegd dat de route binnenkort klaar is, maar dat was in 2014! Inmiddels is hij helemaal gereed.

Reportage Beleef route RTV Noord

De Beleefroute Slag bij Heiligerlee start tegenover het Landgoed Westerlee. Het is een route die terug gaat naar 23 mei 1568 en het verhaal vertelt van Trijntje ten tijde van de Slag bij Heiligerlee. 

Via onderstaande link vindt u meer informatie over de beleefroute:

Beleefroute Slag bij Heiligerlee (De Garst)

Daarnaast is Westerlee gelegen aan de wandelknooppuntenroute van de Provincie Groningen. Via paaltjes en een routeplanner stelt u zelf een route samen. Via onderstaande link kunt u meer lezen en zelf een wandelroute samenstellen.

Wandelknooppuntennetwerk Groningen

Bent u op zoek naar andere wandelroutes? Kijk dan eens op de site van het Routebureau Groningen. Daar vindt u een groot aantal routes in onze mooie provincie.

Wandel routes Groningen

Natuurlijk kunt u ook een wandeling maken zonder planner in en rondom ons dorp. Aan de hand van de knooppunten hebben we een aantal routes uitgewerkt die u hieronder kunt downloaden.

U kunt kiezen uit:

  • Klein rondje Westerlee. Een wandelroute van 5,8 km (ca. 1:09 uur) die door het natuurgebied de Garst gaat en een deel door het dorp. De start en einde van de route zijn bij Hotel Restaurant Landgoed Westerlee.
  • Rondje Westerlee - Emergobos. Deze wandelroute is 9,6 km (ca. 2:21 uur) en gaat via de Engelkeslaan naar het natuurgebied Emergobos. Daarna wordt de route vervolgt langs de landerijen rondom Westerlee. Via Meeden voert de route terug naar de start bij Hotel Restaurant Landgoed Westerlee.