Politie

Over Politie

Het politiebureau in Winschoten is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Ik wil anoniem iets melden

Het kan zijn dat u iets wilt melden over een ernstig misdrijf zonder dat uw naam bekend wordt, bijvoorbeeld omdat u de dader kent.

Meld Misdaad Anoniem

U kunt iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis). U kunt daar ook iets online melden en toch anoniem blijven. Via Meld Misdaad Anoniem krijgt de politie informatie en kunt u helpen om uw omgeving veiliger te maken.

Team Criminele Inlichtingen

Wilt u informatie over een ernstig misdrijf vertrouwelijk melden? Belt u dan naar Team Criminele Inlichtingen via 079 - 345 89 99 (gebruikelijke belkosten).

Uw Wijkagent

Egbert Oosterhoff is sinds augustus 2018 wijkagent in Heiligerlee en Westerlee.

Om hem voor te stellen aan ons dorp, bijgaand het artikel dat eerder in de Westerlink heeft gestaan.

 

Hoe kwam hij hier terecht?

Egbert, 54 jaar oud, is geboren en getogen in Hoogkerk en woont in Winschoten.

In 1987 verbleef hij samen met zijn vrouw 3 jaar in Rotterdam voor de opleiding. Maar hij merkte al gauw dat “Het westen toch iets anders is voor een echte Groninger”. Dus toen zich de mogelijkheid voor deed om naar Groningen terug te keren, pakte hij die met beide handen aan. Hij werd eerst wijkagent in Reiderland en daarna in Bellingwolde. Gemeente Oldambt, verdeeld in wijkteams, had een plek voor hem als wijkagent in Heiligerlee/Westerlee.

Inzetbaarheid.

Egbert is niet alleen wijkagent, maar geeft ook uitvoering aan executiezaken voor het hele gebied. Executiezaken vormen alle straffen die afgegeven zijn door het CJIB (Centraal Justitieel Incasso- bureau) of door het Openbaar Ministerie en die door de betrokkenen niet betaald/voldaan worden. Deze mensen komen op een lijst te staan van aan te houden personen, of van buiten gebruik te stellen voertuigen. Egbert regelt de coördinatie hiervan. Daarnaast vormt hij ook de back-up voor de collega’s in Winschoten.

Wijkagent.

Als wijkagent gaat hij regelmatig naar mensen toe die hun steeds maar oplopende boete(s) niet hebben betaald. Soms zie je bij binnenkomst al direct dat er veel meer aan de hand is. Stapels ongeopende post, veel rommel in de kamer, op elkaar gestapeld wasgoed, en dat in een keurig rijtjeshuis met verzorgd voortuintje, waardoor de problematiek aan de buitenkant niet zichtbaar is. De bewoner ziet door de bomen het bos niet meer; heeft geen baan; gaat gebukt onder grote schulden en ziet de toekomst somber in.

In het gesprek wijst Egbert op de mogelijkheden voor hulpverlening. Hij kent de ingangen door zijn netwerk goed. Vaak neemt hij zelf initiatief voor het voeren van een telefoongesprek met instanties, waarna hij de telefoon overdraagt aan de betrokkene om zelf zijn verhaal te doen. Want de hulpbehoevende persoon moet zelf wel gemotiveerd zijn om hulp te aanvaarden.

En dan is het mooi om te zien dat je, na meerdere gesprekken gevoerd te hebben, een jaar later in een opgeruimd huis binnenstapt, geen stapels post meer ziet en de bewoner inmiddels een betaalde baan heeft. Zo’n succesverhaal hoeft zich bijvoorbeeld maar een keer per jaar voor te doen om daar nog lange tijd de motivatie voor het vak te behouden. Want Egbert is een man met passie voor zijn beroep. Hij is een agent in hart en nieren. Zelf vindt hij het een prachtberoep.

Hij is heel toegankelijk en heel benaderbaar. Hij staat graag tussen de mensen in. Voor contact mag je hem altijd bellen op zijn nummer 06-52398613.

Voor spoedeisende zaken bel je 112. Voor alle andere meldingen bel je 0900 8844.

Tips voor de Westerleeërs

Vroeger waren de deuren niet op slot en liep je gewoon achterom naar binnen. Helaas is die tijd voorbij. Daarom:

  • Doe je deur altijd op slot
  • Laat een lichtje branden als je ’s avonds weg bent
  • Let op de buren, vooral de eenzamen waarbij misschien de gordijnen ’s morgens dicht blijven
  • Vreemden aan de deur: noteer het kenteken
  • Bel bij onraad altijd de politie

Hierbij tekent hij wel aan dat Westerlee bekend staat als een rustig dorp waar nauwelijks criminaliteit voor komt. Maar waakzaamheid blijft altijd geboden.

Mogelijk dat u hem een keer tegen komt op zijn politie-bike tijdens zijn dienstronde door ons dorp. Spreek hem gerust aan om een praatje te maken. Want hij wil graag op de hoogte blijven van het wel en wee van Westerlee om zijn taak als wijkagent goed te kunnen uitvoeren en daarmee de leefbaarheid van het dorp te versterken.

Wat is er te doen bij Politie?

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Meer agenda punten
Lees meer