Klem Kindbehartiging

Over Klem Kindbehartiging

"Is het mijn schuld?"

In de huidige maatschappij stranden 1 op de 3 huwelijken. In de meeste gevallen gaat dit in goed overleg, maar zodra er kinderen bij betrokken zijn, verloopt het meestal al wat ingewikkelder. Er worden afspraken gemaakt en ouders spreken nog met elkaar, het ideale scenario. Toch heeft een scheiding grote invloed op de kinderen en in veel gevallen verloopt dit minder vlekkenloos dan in eerste instantie gehoopt. Kinderen en ouders krijgen te maken met emoties, vragen en een rouwproces.

De vragen waarmee kinderen lopen, kunnen variëren van "is het mijn schuld?" tot "bij wie moet ik mijn verjaardag vieren?". Vaak zijn het vragen waarmee kinderen hun ouders om uiteenlopende redenen niet willen belasten. Het is echter wel belangrijk dat kinderen deze zorgen en vragen kunnen delen met een onafhankelijk iemand die echt naar hun luistert. Een scheiding is geen kleinigheid en ouders en kinderen verdienen hierbij hulp om het zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen, in de tijd van de scheiding zelf en de periode van jaren daarna.

Klem biedt hierbij de helpende hand in de vorm van kindbehartiging voor de kinderen en coaching van de ouders/gezinnen in het geval van co-ouderschap of samengestelde gezinnen.

Wat is er te doen bij Klem Kindbehartiging?

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Meer agenda punten
Lees meer