Terug naar Vereniging Dorpsbelangen Westerlee

Vereniging Dorpsbelangen steunt initiatief Oldambt Windmolenvrij

Gepubliceerd op:
Vereniging Dorpsbelangen steunt initiatief Oldambt Windmolenvrij

De Vereniging Dorpsbelangen heeft haar steun gegeven aan de oproep van de Stichting Oldambt Windmolenvrij om bezwaar aan te tekenen tegen de uitbreiding van het windmolenpark Delfzijl Zuid. 

De gemeente Eemsdelta, waar Delfzijl onde valt, wil de procedure voor het plaatsen van windmolens versnellen om te voorkomen dat de projectontwikkelaars de subsidie mislopen. Hiervoor wordt met spoed een raadscommissievergadering belegd en een raadsvergadering gehouden op 30 juni as. De Stichting Oldambt Windmolenvrij heeft hierop een concept brief opgesteld om bezwaar te maken tegen deze versnelde procedure om tegemoed te komen aan de projectontwikkelaars ten kosten van zorgvuldige afweging en de bewoners van het gebied waar de windmolens komen te staan.

Samen met deze Stichting is de Vereniging Dorpsbelangen van mening dat er al voldoende windmolens in ons gebied staan en de inwoners van de gemeente Oldambt Westerlee hebben in de onlangs gehouden enquete aangegeven tegen de plaasting van grote windmolens te zijn. De politiek, onder aanvoering van provinciaal gedeputeerde Nienke Homan, trekt zich daar echter niets van aan en wil het 'stopcontact' van Nederland realiseren in onze provincie. Het gevolg hiervan is dat in de hele provincie grote windmolens en zonneweides moeten verrijzen.

Zowel de conceptbrief van de Stichting Oldambt Windmolenvrij als de reactie van de Vereniging Dorpsbelangen kunt u hieronder lezen.Staatsbosbeheer bereidt boswerkzaamheden voor in Westerlee

Staatsbosbeheer bereidt boswerkzaamheden voor in Westerlee

Staatsbosbeheer is begonnen met het merken van bomen die volgend jaar verwijderd…

 
Concept programma Zon en Wind pakt slecht uit voor Westerlee!

Concept programma Zon en Wind pakt slecht uit voor Westerlee!

De gemeente Oldambt heeft het concept programma zon en wind ter inzage gelegd. I…