Terug naar Vereningen

Sport en cultuur in de gemeente Oldambt

Gepubliceerd op:
Sport en cultuur in de gemeente Oldambt

Wil je meer bewegen, maar heb je geen idee welke sporten er allemaal bij jou in de buurt te doen zijn? De gemeente Oldambt heeft nu een website waarop je dat kunt ontdekken.

Of wil je meer bewegen, maar is sporten geen optie vanwege de kosten? Speciaal voor deze groep heeft de gemeente Oldambt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen. Deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten wordt zo voor iedereen mogelijk!

Website sport en bewegen in Oldambt De een sport om af te vallen, de ander om meer kracht te krijgen of conditie op te bouwen. Wat we vaak vergeten, is dat sport veel meer oplevert: plezier en ontspanning, beter slapen, betere concentratie, meer contact met andere mensen, maar ook minder kans op hart- en vaatziekten. Alleen maar voordelen dus.

Soms is de stap om te gaan sporten groot, omdat je niet precies weet welke sporten er in jouw buurt worden aangeboden. Om het makkelijker voor je te maken, is er een nieuwe website gelanceerd: www.oldambtsport.nl. Op deze website zie je in één oogopslag welke sporten er in jouw buurt te doen zijn.

Volwassenenfonds Sport & Cultuur Het kan ook zijn dat je graag wil sporten of wil deelnemen aan culturele activiteiten, maar dat dit niet haalbaar is vanwege de kosten. Sinds maart 2024 is er speciaal voor inwoners van de gemeente Oldambt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Met dit fonds kun je lid worden van een sportclub of meedoen aan culturele activiteiten. Het fonds vergoedt tot 300 euro per jaar voor sport en 500 euro per jaar voor culturele activiteiten. Aanvragen Wil je gebruik maken van het Volwassenenfonds? Deze kun je aanvragen als je in de gemeente Oldambt woont, 18 jaar en ouder bent en een laag inkomen hebt. Op de website www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/oldambt vind je meer uitleg over het fonds, hoe je er gebruik van kunt maken en aan welke voorwaarden je dan moet voldoen.

Kom over de brug festival Blauwestad

Kom over de brug festival Blauwestad

Op 30 juni is in Blauwestad bij de Wilgenborg het Kom over de brug festival. Een…

 
Algemene ledenvergadering en bewonersavond Dorpsbelangen Westerlee

Algemene ledenvergadering en bewonersavond Dorpsbelangen Westerlee

De Vereniging Dorpsbelangen Westerlee (VDW) organiseert op donderdagavond 16 mei…