Terug naar Vereningen

Oldambt Verwarmt helpt Westerlee tijdens Waarmteweek met energie besparen

Gepubliceerd op:
Oldambt Verwarmt helpt Westerlee tijdens Waarmteweek met energie besparen

Van 15 tot en met 19 april kunt u hulp krijgen om energie te besparen. Het project Oldambt Verwarmt bezoekt in die periode Westerlee. Tijdens deze Waarmteweek kunt u te weten komen welke mogelijkheden u heeft om energie te besparen.

Huishoudens zijn een steeds groter deel van hun inkomen kwijt aan energie. Energie besparen is hiervoor een oplossing. Er zijn heel veel mogelijkheden om dat te doen. Zoveel zelfs, dat velen het overzicht kwijt zijn. Het project Oldambt Verwarmt helpt u de bomen door het bos te zien. Oldambt Verwarmt strijkt daarvoor ook in Westerlee neer. Tijdens de Waarmteweek organiseert het project voor u verschillende activiteiten.

Waarmtemarkt

De aftrap van de Waarmteweek is de Waarmtemarkt op maandagavond 15 april van 18:30 tot 20:30 uur in dorpshuis De Tille (Hoofdweg 128). Tijdens deze markt kunt u verschillende kraampjes bezoeken waarin u advies op maat en antwoord op uw vragen kunt krijgen. Er is een hapje en een drankje en er is voor iedere bezoeker een kadootje om mee naar huis te nemen!

Waarmtebus

Lukt het niet om naar de Waarmtemarkt te komen? De Waarmtebus doet tijdens de Waarmteweek verschillende haltes aan. In de bus kunt u advies op maat krijgen over de verschillende mogelijkheden om energie te besparen. Uiteraard onder het genot van een kop koffie.

De Waarmtebus staat op:

  • maandag 15 april 2024 van 13:00 tot 16:00 uur aan de Rozenstraat
  • dinsdag 16 april 2024 van 11:00 tot 16:00 uur aan de Essenlaan
  • donderdag 18 april 2024 van 11:00 tot 16:00 uur aan de Molenstraat
  • vrijdag 19 april 2024 van 11:00 tot 16:00 uur aan de Esdoornlaan

 

Klusdag

Ook organiseert Oldambt Verwarmt op woensdag 17 april een klusdag in Westerlee. Tijdens zo’n klusdag worden zoveel mogelijk mensen geholpen met gratis kleine maatregelen, zoals het plaatsen van tochtstrips en radiatorfolie. Huishoudens in een aantal straten kunnen zich hiervoor van tevoren aanmelden. Zij ontvangen hierover apart bericht. Andere huishoudens kunnen de klusbus aanvragen op de Waarmtemarkt of in de Waarmtebus.

Vrijwilligers gezocht

Om zoveel mogelijk mensen tijdens de klusdag te helpen, zoekt Oldambt Verwarmt vrijwilligers. Als vrijwilliger helpt u mee met het plaatsen van de kleine maatregelen en krijgt u hierover van tevoren instructie. Wilt u een steentje bijdragen als klusser en zo plaatsgenoten helpen met energie besparen? Dan kunt u zich online aanmelden via www.gemeente-oldambt.nl/oldambt-verwarmt. Daar vindt u een link naar de stichting Present die Oldambt Verwarmt helpt bij de organisatie.

Over Oldambt Verwarmt

In het project Oldambt Verwarmt werken de gemeente Oldambt, het Regionaal Energieloket, de woningbouwverenigingen Acantus en Groninger Huis en jouwbespaarcoach.com samen om inwoners van de gemeente te helpen met het besparen van energie. Kijk op www.gemeente-oldambt.nl/oldambt-verwarmt voor meer informatie.

Kom over de brug festival Blauwestad

Kom over de brug festival Blauwestad

Op 30 juni is in Blauwestad bij de Wilgenborg het Kom over de brug festival. Een…

 
Algemene ledenvergadering en bewonersavond Dorpsbelangen Westerlee

Algemene ledenvergadering en bewonersavond Dorpsbelangen Westerlee

De Vereniging Dorpsbelangen Westerlee (VDW) organiseert op donderdagavond 16 mei…