Terug naar Vereningen

Ledenwerving TTV Oldambt

Gepubliceerd op:
Ledenwerving TTV Oldambt

Voor het eerst in de geschiedenis van de tafeltennisvereniging is het twee leden gelukt om door te dringen tot de landelijke finale E meerkampen. Wat het helemaal bijzonder maakt is het feit dat het hier ook nog eens om een vader en dochter gaat. Gertjan Takens en Marijke Takens zijn doorgedrongen tot de finale en hebben hierdoor hun rating zo opgeschroefd dat ze hoogst waarschijnlijk hun E licentie in kunnen ruilen voor een D licentie. Op Zondag 21 April moet het tweetal naar Hilversum, waar de finale zal worden gespeeld en ze nog een keer alles uit de kast moeten halen om zo hoog mogelijk te eindigen.

Tafeltennisvereniging Oldambt uit Finsterwolde gaat haar horizon verbreden en biedt vanaf nu naast tafeltennis ook de razend populaire sport Pickleball aan.

Pickleball is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het is eenvoudiger en toegankelijker dan tennis, goedkoper dan padel en leuker dan andere racketsporten! Het veld is een stuk kleiner dan een tennisveld en heeft ongeveer de omvang van een badmintonveld. De bal is qua afmetingen gelijk aan een tennisbal maar is van plastic en bevat gaten. De snelheid van de bal is ongeveer een derde van een tennisbal. Het net is wat kleiner dan een tennisnet en het racket, paddle genoemd, bevat geen snaren maar is hard en gemaakt van hout of carbon.

Waar je bij tennis eigenlijk jong moet beginnen om de techniek onder de knie te krijgen en de bal fatsoenlijk over het net te krijgen, kun je met pickleball zonder achtergrond direct een leuk potje spelen.

Tafeltennis is uitermate geschikt om je conditie op een verantwoorde manier te verbeteren of om op peil te houden. Je technieken zullen verbeteren en je zult op de camping iedereen uit kunnen dagen om te laten zien wat je in je mars hebt. Ook voor de wat oudere deelnemers is tafeltennis uitermate geschikt als sport vooral omdat je je eigen tempo kunt bepalen. Tafeltennis heeft nog een heel groot voordeel en dat is dat je nooit afhankelijk bent van de weersomstandigheden want je speelt binnen en daar is het altijd mooi weer. Om ervoor te zorgen dat de vereniging gezond en sterk blijft zijn wij op zoek naar nieuwe leden. Wij zoeken zowel recreanten die voor de lol, gezelligheid, ontspanning en conditie willen spelen als wel de fanatieke sporters die mee willen doen aan de competitie en toernooien.

Op dit moment zijn er 4 indoorbanen beschikbaar voor pickleball op donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur, bij genoeg deelname kan er ook op dinsdag worden gespeeld.

Op zowel dinsdag- als donderdagavond kan er worden getafeltennist van 19:00 – 21:00 uur.

Wil je tafeltennis of pickleball spelen?

Kom dan vrijblijvend een keer langs op een trainingsavond of vraag informatie aan bij Gert Jan Takens (via mail ttv.oldambt@hotmail.com of 06 - 46288541) 

Meld je aan en kom ook in het gezellige sportcomplex van MFC de Hardenberg op dinsdagavond of donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur in de Hardenberg in Finsterwolde. Alle materialen zijn aanwezig. U hoeft alleen maar sportkleding en sportschoenen(zaal) mee te nemen.

Tot snel!

Oldambt Verwarmt helpt Westerlee tijdens Waarmteweek met energie besparen

Oldambt Verwarmt helpt Westerlee tijdens Waarmteweek met energie besparen

Van 15 tot en met 19 april kunt u hulp krijgen om energie te besparen. Het proje…

 
Bloemenactie SAWW

Bloemenactie SAWW

Ook dit jaar zijn er weer Geraniums en Hanging Baskets bij de SAWW te bestelle…