Terug naar Vereningen

Informatieavond IVN Natuurgidsenopleiding Groningen

Gepubliceerd op:
Informatieavond IVN Natuurgidsenopleiding Groningen

IVN Groningen Haren organiseert een natuurgidsenopleiding die begin 2023 van start zal gaan. Voor geïnteresseerden wordt een informatieavond gehouden op woensdag 28 september 2022 van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Informatieavond op woensdag 28 september in Terra MBO Groningen, Hereweg 99. Aanmelden verplicht via: ngo.grha@gmail.com. De opleiding start in februari 2023. Er zijn maar een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

Is de natuur jou passie maar vind je het overbrengen van jou kennis op een groep mensen nog wat spannend? Of wil je juist veel leren over de natuur omdat je je hand niet omdraait om voor een groep te staan? Met de IVN Natuurgidsenopleiding ontwikkel je niet alleen brede kennis over De natuur. Je leert vooral hoe je jouw enthousiasme over de natuur kunt overbrengen op anderen en hoe je activiteiten in de natuur, zoals wandelexcursies, jeugdactiviteiten en natuurwerkdagen organiseert en begeleid.

Tijdens de opleiding leer je onder andere veel over de volgende onderwerpen:

- Flora, fauna en bodemleven.

- Ecologie en ecosystemen.

- Landschappen.

- Duurzaamheid en biodiversiteit.

- Gidsvaardigheden.

- Organiseren en samenwerken.

De natuurgidsenopleiding is een echte doe-opleiding. Naast de genoemde onderwerpen voer je tijdens de opleiding diverse opdrachten uit en onderzoek je je eigen gekozen natuurgebied. Je werkt zo aan verdieping en specialiseert je in jou passie.

Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het landelijk erkend diploma van de IVN-Natuurgids. Hiermee ben je een erkend natuurgids en kun je IVN ondersteunen om mensen enthousiast te maken voor de natuur.

De opleiding duurt 1½ jaar en bestaat uit ongeveer 50 interactieve lessen. Dit zijn zowel klassikale lessen op woensdagavond als buitenlessen op de zaterdagochtend.

Word jij één van onze nieuwe gidsen en sta jij straks in de stralende zon of huilende wind mensen te verbinden met de natuur?

Locatie en tijden:

De Natuurgidsenopleiding loopt van februari 2023 tot juli 2024. De woensdaglessen zijn van 19:30-22:00 uur. Deze lessen vinden plaats in het Terra MBO Groningen aan de Hereweg 99. De zaterdaglessen zijn van  09:00-12:00 uur en vinden plaats op verschillende locaties in noord Nederland.

Meld je nu aan voor de informatie avond op 28 september via: ngo.grha@gmail.com

Start Gronings Vuur in Oldambt uitgesteld

Start Gronings Vuur in Oldambt uitgesteld

Gronings Vuur begint in het Oldambt een maand later. Door onvoorziene omstandigh…

 
Westerlink 24 nu online!

Westerlink 24 nu online!

Het decembernummer van de Westerlink is nu online!