Terug naar Vereningen

Informatieavond Bestuur Bewonersbelangen Lanengebied/Zuiderveen en wijde omgeving Winschoten

Gepubliceerd op:
Informatieavond Bestuur Bewonersbelangen Lanengebied/Zuiderveen en wijde omgeving Winschoten

Het zoutwinningsbedrijf Nobian, sinds januari dit jaar heet het zo  - voorheen Nouryon, daarvoor AkzoNobel,  is van plan zeven à twaalf nieuwe putten (zoutcavernes) aan het Zuiderveen te ontwikkelen. Van achter het bureau bestudeert men op basis van oude gegevens de grootte van de zoutberg om zo te komen tot de meest geschikte locaties - voor hen. Men wil in 2022 alvast een proefboring maken aan de westelijke kant van het Zuiderveen ter hoogte van de rotonde Udesweg.

Toch heeft deze proefboring ook te maken met de huidige zoutcavernes in het Lanengebied. Hier moeten enkele (al te groot geworden) cavernes  op een veilige manier worden afgesloten. Maar men weet niet hoe dat moet. Nergens ter wereld werden ooit dergelijke grote cavernes afgesloten. Men doet daar nu pas onderzoek naar. Het onderzoek met de 'valkogel' (zie artikel DvhN) dient om de grens van de zoutberg bij locatie HL-H beter in beeld te krijgen.
Nobian dient eerst veilig af te kunnen sluiten, voordat men aan nieuwe boringen mag beginnen
 
In het Dagblad van het Noorden stond op 16 oktober het artikel: 'Boring naar zout ergert Winschoters' door Tammo Beishuizen.
Het artikel is als bijlage meegestuurd.
 
Als bewoners willen we betrokken worden bij de plannen van de zoutwinner. Is hun belang ook mijn, ons belang.
Aan een ieder die zich betrokken voelt bij en/of nieuwsgierig is naar deze (industriële) ontwikkelingen geven we graag meer informatie.
Tussen 19.00 - 21.00 uur bent u van harte welkom bij Sportcentrum Oldambt van Anne Delis, Zuiderveen 29, Winschoten.  Zie bijlage 2
 
RTV Noord komt eerdaags met een reportage. Houd het in de gaten.
 


Wat staat er in de brief van de provincie en gemeenten?

Wat staat er in de brief van de provincie en gemeenten?

Zoals in een eerder bericht aangegeven is de brief die bij veel inwoners in de b…

 
Nieuwe Westerlink online

Nieuwe Westerlink online

De nieuwe Westerlink van september is nu ook online te lezen.