Terug naar Vereningen

Gronings Vuur organiseert Oogstfeest in Oldambt (Muziek, verhalen en een bijzondere driegangenlunch)

Gepubliceerd op:
Gronings Vuur organiseert Oogstfeest in Oldambt (Muziek, verhalen en een bijzondere driegangenlunch)

Gronings Vuur organiseert in samenwerking met verschillende partners uit de regio het Oldambtster Oogstfeest. Op zaterdag 14 oktober kunnen belangstellenden tussen 12.00 en 15.00 uur aanschuiven aan lange tafels bij De Wilgenborg in Blauwestad en daar genieten van een bijzondere driegangenlunch.

De gerechten die geserveerd worden, worden bereid door lokale koks en gemaakt met producten van de Oldambtser bodem. ,,Tijdens de lunch wordt meer verteld over de verhalen die bij de gerechten horen en leren de gasten over de rijke landbouwstreek Oldambt”, zegt artistiek leider Isil Vos. Ook is er ruimte voor muziek en poëzie.

Isil hoopt op een brede doelgroep qua bezoekers, ook voor mensen die het iets minder breed hebben. Daarom is een donatiesysteem opgezet. ,,Wij vinden het belangrijk en leuk om een grote diversiteit aan mensen aan tafel te hebben. Daarbij willen we nadrukkelijk ook de mogelijkheid geven aan mensen met een kleine portemonnee of die door andere redenen niet zo gemakkelijk bij dit soort evenementen aansluiten om er toch bij te zijn.”

Mensen die reserveren voor de lunch (kosten: 25 euro per persoon) wordt daarom gevraagd of ze ook een heel of half couvert willen doneren aan iemand anders. ,,Wij zorgen ervoor dat deze couverts dan bij de juiste mensen terecht komen door samenwerkingen met organisaties als Sterk uit Armoede.”

Er is plaats voor 50 personen tijdens de lunch. Reserveren kan via www.groningsvuur.nl.

Onderdeel van groter programma
Het Oogstfeest is één van de drie onderdelen van Onze Grond, de naam van het overkoepelende programma van Gronings Vuur in het Oldambt. Ook de muzikale verhalenavond Tot op de Bodem maakt daar onderdeel van uit, evenals de expositie Possible Landscapes. Centraal thema is in alle gevallen de toekomst van de Oldambtster grond.

De Graanrepubliek
Ook in de Oude Remise in Bad Nieuweschans vieren ze de oogst. Coöperatie De Graanrepubliek opent 14 en 15 oktober haar deuren voor het publiek en geeft rondleidingen, workshops en proeverijen van lokale producten. Na de lunch in de Wilgenborg op zaterdag is nog voldoende tijd om ook dit Oogstfeest te bezoeken.

 

Foto: Marieke Kijk in de Vegte/Tryntsje Nauta.

Oplossing Kinderpagina, kleurplaat en vertaling kerstverhaal

Oplossing Kinderpagina, kleurplaat en vertaling kerstverhaal

Westerlink nummer 27 is uit! Hieronder vind je de oplossingen van de puzzels op …

 
De nieuwe Westerlink is uit! Binnenkort in uw brievenbus.

De nieuwe Westerlink is uit! Binnenkort in uw brievenbus.

Westerlink nummer 27 is uit en zal binnenkort bij iedereen in Westerlee worden b…