Terug naar Vereningen

Goudvoormekaar op locatie De Garst

Gepubliceerd op:
Goudvoormekaar op locatie De Garst

Eerste informatieavond over de realisatie van een eigentijds hofje

Goudvoormekaar, een initiatief van enthousiaste bewoners uit Oost-Groningen, organiseert dinsdag 21 november om 19.30 uur een eerste openbare informatieavond over hun woonproject in de Harbour Club aan de Havenkade-Oost 3 in Winschoten.

De gemeente Oldambt heeft besloten om de coöperatieve vereniging een koopoptie aan te gaan bieden voor een deel van de aanstaande woningbouwontwikkeling op locatie De Garst. Op het huidige terrein staan op dit moment nog gemeentelijke gebouwen die met de komst van het nieuwe gemeentehuis afgebroken gaan worden.

Nadat dit gebeurd is komt de grond beschikbaar voor onder andere Goudvoormekaar. De initiatiefnemers zijn van plan om een modern hofje te realiseren in Winschoten met ongeveer 27 koop- en/of (sociale)huurwoningen. Duurzame meergeneratiewoningen, biobased en met gemeenschappelijke ruimten en een biologische voedseltuin. Waarbij bewoners wel hun privacy behouden, maar bereid zijn als goede noabers elkaar af en toe te helpen en zo een fijne buurt te creëren, waar mensen zich veilig en gezien voelen. Samen er iets moois van maken, met oog voor elkaar en voor de natuur.

De coöperatieve vereniging Goudvoormekaar telt reeds zo’n 40 leden en is drukdoende om prachtige woningen te realiseren in de komende jaren op dit groene terrein aan de Garst. Dit project is voor jonger en ouder, voor armer en rijker, maar in ieder geval voor mensen die wat over hebben voor elkaar en samen zo’n mooi project in Oost-Groningen willen realiseren.

Meer informatie is al te vinden op: www.goudvoormekaar.nl. Op dinsdagavond 21 november is iedereen welkom die kennis wil maken met Goudvoormekaar, meer wil weten over de plannen en/of hoe daar eventueel aan deel te nemen.

Stut en Steun heeft nu ook spreekuur in Westerlee

Stut en Steun heeft nu ook spreekuur in Westerlee

Wekelijks heeft onafhankelijk steunpunt bij mijnbouwschade Stut en Steun meerder…

 
Vrijwilligersavond SAWW

Vrijwilligersavond SAWW

Vrijdag 21 juni houden we onze vrijwilligersavond en maken wij ons programma bek…