Terug naar Vereningen

Film- en verhalenmiddag in de bibliotheek Winschoten

Gepubliceerd op:
Film- en verhalenmiddag in de bibliotheek Winschoten

Bibliotheek Winschoten FILM- EN VERHALENMIDDAG GRUNNEGER TOALROUTE JAN J BOER - Kijk en luister mee in de bieb

Op initiatief van de stichting dr. Jan J. Boer is aan het Zevenbruggetjespad in de Wildervanksterdallen (gemeente Veendam) een Grunneger Toalroute geopend. Deze Toalroute is geheel gewijd aan het werk van de schrijver Jan J. Boer. Wandelaars kunnen - naast het veenkoloniale landschap - genieten van zijn gedichten, liedjes en verhalen in de Groningse taal.

Omdat niet alle ouderen-een belangrijke doelgroep - meer in staat zijn de Toalroute te bezoeken ontstond het idee voor een film- en verhalenmiddag. Zo kunnen zij de Toalroute toch beleven en hebben ze tegelijk een gezellige middag. De stichting en Biblionet Groningen werken samen bij dit project.

In de film neemt Henk Scholte (bekend van RTV Noord) de mensen mee langs de Grunneger Toalroute met gedichten en liedjes afgewisseld met beelden van vroeger en nu. De wandeling wordt in de film een paar keer afgewisseld met enkele ‘verhoalen uut ’t doktershuus’ voorgelezen door vrijwilliger Jan Kugel van de bibliotheek.  

De toegang is gratis. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom. Lid of geen lid van de bibliotheek. Locatie: Theatercafé De Klinker. Wil je zeker zijn van een plekje, meld je dan aan via www.biblionetgroningen.nl/agenda Winschoten of aan de balie.

 

Deze mooie activiteit vindt ook plaats op donderdag 28 maart om 14.30 uur in de Bibliotheek van Finsterwolde en donderdag 11 april om 10.00 uur in de Bibliotheek Van Oostwold/Midwolda. De verhalen worden hier voorgelezen door vrijwilliger Gé Post. Wees welkom!

Oldambt Verwarmt helpt Westerlee tijdens Waarmteweek met energie besparen

Oldambt Verwarmt helpt Westerlee tijdens Waarmteweek met energie besparen

Van 15 tot en met 19 april kunt u hulp krijgen om energie te besparen. Het proje…

 
Bloemenactie SAWW

Bloemenactie SAWW

Ook dit jaar zijn er weer Geraniums en Hanging Baskets bij de SAWW te bestelle…