Tuingoed Foltz

Over Tuingoed Foltz

Op de grens tussen Westerlee en Meeden vindt u onze specialiteitenkwekerij, plantenverkoop, open tuinen, tuingereedschap en brocante. Gevestigd op een 4 hectare groot landgoed bij een eeuwenoude Groninger boerderij.

We kweken een bijzonder assortiment vaste planten, siergrassen, botanische rariteiten, schaduwplanten, jungleplanten, eenjarigen en kruiden voor de particuliere verkoop. We zijn houder van de Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea (zonnehoed). Andere specialiteiten zijn Epimedium (elfenbloem), Pelargonium, Geranium, Dahlia, Agapanthus en Clematis. In de maanden nov/dec en maart/april bieden we een fraaie collectie vruchtbomen en kleinfruit.

We laten de toepassingsmogelijkheden van de planten zien in onze tuinen. Zo kun je ideeën opdoen in de Salviatuin, de Echinacea- en prairietuin en de schaduwtuinen. Je kunt ronddwalen in bostuin en over het parkachtige achterland.

Als onze manier van tuinieren je aanspreekt, kun je ons ook inschakelen voor een tuinontwerp, een beplantingsplan of tuinadvies.

In de boerderij is een winkel met zaden, ambachtelijke tuingereedschappen en brocante gevestigd.

Maandelijks worden speciale Open Dagen georganiseerd, waaraan vaak ook gespecialiseerde collegakwekers meedoen.

In de maanden november en december ligt de nadruk op de brocantewinkel en worden brocantefestivals en Christmas Fairs georganiseerd.

We houden je graag op de hoogte via de tweewekelijkse Nieuwsmail en via Facebook.

Inschrijven voor de Nieuwsmail kan via de site www.tuingoedfoltz.nl of door een mail te sturen naar kwekerij@tuingoedfoltz.nl

We ontmoeten je graag op de kwekerij.

Wat is er te doen bij Tuingoed Foltz?

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Meer agenda punten
Lees meer